66

Petitie tegen het kappen van bos in Waterwijk

Wijkbewoners in de Waterwijk zijn een petitie gestart tegen het kappen van bos. De initiatiefnemers willen voorkomen dat de gemeente Almere een bos kapt en op die plaats 56 seniorenwoningen gaat bouwen.

Bestemmingsplan

Volgens de bewoners wil de gemeente Almere het bestemmingsplan wijzigen van ‘groen’ naar ‘wonen’. De gemeente kan dan in samenwerking met De Alliantie 56 senioren woningen bouwen. Joyce van der Star, initiatiefnemer van de petitie, wil dat het groen behouden wordt. Volgens haar mag het speelveld ook niet verdwijnen.

Andere locatie

“Wij willen de gemeente verzoeken zo spoedig als mogelijk met deze ideeën te stoppen, of een andere locatie te zoeken voor het bouwproject”, aldus Van der Star in de online petitie. “Dit bos, waar kinderen spelen, waar vogels wonen en nesten bouwen, vossen scharrelen, honden wandelen, vleermuizen op- en aanvliegen en vooral waar wij als buurtbewoners volop van genieten, moet met rust worden gelaten. Een bos midden in een woonwijk: dat is toch waar Almere voor staat? Groen! Waarom moet dat weg?”.

De petitie is online te ondertekenen.

Foto

Bron: Joyce van der Star op petities.nl.

Dit vind je misschien ook interessant