Oud-wethouder Tjeerd Herrema is een petitie gestart tegen de hoge afvalstoffentarief van de gemeente Almere. Volgens Herrema kent Almere voor éénpersoonshuishoudens het hoogste en duurste afvalstoffentarief van Nederland. “Maar liefst 352,08 euro. Meer dan 95% van de gemeenten kent een beter systeem waarbij meerpersoonshuishoudens meer betalen ook omdat meer mensen gemiddeld ook meer afval produceren”, zo schrijft de oud-wethouder.

Minder afval

Volgens Tjeerd Herrema produceren éénpersoonshuishoudens minder afval en dus is het onterecht dat zij zoveel moeten betalen. “Eénpersoonshuishoudens zijn naar verhouding meer kwijt aan woonlasten”, aldus Herrema.

Petitie

De oud-wethouder is online een petitie gestart. Hij hoopt hiermee dat de gemeente Almere een apart lager tarief afvalstoffenheffing in gaat voeren voor éénpersoonshuishoudens per begroting in 2020.

Inmiddels is de petitie meer dan 1.000 keer ondertekend. De petitie is nog tot 5 mei aanstaande te ondertekenen.

Comments are closed.