Benieuwd naar wat er afgelopen week gebeurde in jouw omgeving? Bekijk hieronder een selectie met de meest belangrijke en opvallende berichten uit de afgelopen week.

Brand in woning

Bij een brand aan de Odeonstraat in Almere is maandag één persoon lichtgewond geraakt. Rond 02.00 uur kwam er een melding binnen dat er brand was bij één van de containerwoningen voor studenten. Alle woningen in het complex werden ontruimd. Rond 04.00 uur was de brand onder controle.

Enkele studenten vertelden aan Omroep Flevoland dat ze twijfels hebben bij de brandveiligheid van de woningen. Volgens Mark Visser, directeur van Van der Linden vastgoedmanagement, voldoet het complex aan de veiligheidsvoorschriften.

Yarden in financiële nood

Uitvaartbedrijf Yarden zit in de financiële problemen. Dat meldde
het Financieel Dagblad maandag. Volgens de krant boekt vooral de verzekeringstak van het bedrijf niet voldoende winst. Verkoop van de verzekeringstak is niet gelukt.

44 tijdelijke woningen

De rechter in Utrecht heeft maandag de komst van 44 tijdelijke woningen goedgekeurd. De woningen komen aan de Jozef Israëlslaan in Tussen de Vaarten. Een aantal buurtbewoners maakten eerder bezwaar. De rechter gaat daarin niet mee en gaf aan dat het bedrijf direct mag starten met de bouw.

Michael Jackson

Tien meter hoog is het standbeeld van Michael Jackson in Best (Brabant). Alleen, nu staat het beeld er niet meer. De eigenaar, McDonalds, heeft het beeld weggehaald na discussie over de King of Pop. Fans van Michael Jackson zien graag dat het beeld naar een andere locatie verplaatst wordt. Eén van de genoemde locaties is het Michael Jacksonplein in Almere Muziekwijk. Wat vind jij? Laat hieronder je reactie achter en stem op de poll.

[Total_Soft_Poll id=”3″]

Overval op Blokker

De Blokker op de Grote Markt in het centrum is dinsdagochtend overvallen. De verdachten, die de politie heeft gezocht met onder andere een helikopter, zijn niet gevonden.

Unieke Skills Garden

Donderdag heeft wethouder Jaap Lodders het startsein gegeven voor de aanleg van de Skills Garden. De tuin ligt in het Stadswerfpark in Almere Haven. De Skills Garden is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan.

Foto: Wethouder Lodders gaf het startschot voor de aanleg van de Skills Garden in het Stadswerfpark. Door: Fred Rotgans.

Comments are closed.