51

Almere City FC wint ook van Jong FC Utrecht

Het is de vierde zege op rij voor Almere City FC: vrijdagavond lukte het de Almeerse club om Jong FC Utrecht te verslaan met 0-2. De Almeerders waren te sterk voor de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverslag

In de eerste helft is er geen enkel doelpunt gescoord. In de openingsfase van de wedstrijd was Jong FC Utrecht dicht bij de openingsgoal. City FC-speler Stijn Meijer was na een half uur spelen ook dichtbij een doelpunt, hij kopte de bal op de onderkant van de lat.

In de tweede helft had City FC verschillende kansen, twee daarvan belandde op de paal. In de 57ste minuut scoorde City FC-aanvaller James Efmorfidis de 0-1. In de 90ste minuut scoorde City FC ook nog de 0-2.

Op de website van Almere City FC vind je een uitgebreid verslag van de wedstrijd van gisteravond.

Periodekampioen

Door de zege in Utrecht is Almere City FC nu alleen koploper in de vierde periode en staat de ploeg steviger op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De winnaar van de Keuken Kampioen Divisie promoveert rechtstreeks naar de Eredivisie. Daarnaast nemen acht clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, de periodekampioenen (waar City FC op de eerste plek staat) aangevuld met de besten in de eindranglijst, deel aan de play-offs om kans te maken op promotie naar de Eredivisie.

FC Den Bosch

Volgende week vrijdag speelt City FC tegen FC Den Bosch. De Brabanders staan op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie met 56 punten, 3 punten meer dan de Almeerders.

Dit vind je misschien ook interessant