56

Wethouder plant boom in Landgoederenbuurt

“Almere is een groene stad en dat wil de gemeente zo houden”, aldus de gemeente Almere. En dus werd er gisteren een nieuwe boom geplant in de Landgoederenbuurt. Wethouder Hilde Van Garderen heeft de nieuwe boom op z’n plaats gezet. De laatste tijd werden er veel bomen weggehaald. Daar waren niet alle inwoners van Almere blij mee.

Essentaksterfte

In Almere staan veel essen met essentaksterfte, een boomziekte waarbij de takken afsterven en kunnen breken. “We willen voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. Daarom verwijderen we de zieke essen. Dit doen we alleen als het echt nodig is”, zo laat de gemeente weten. “Op veel plekken waar we zieke essen verwijderen planten we weer nieuwe bomen terug. Hiervoor gebruiken we verschillende soorten”.

Bomen uit het register

“Soms kunnen we volwassen bomen uit ons Almeers bomenregister halen om te planten”, vertelt wethouder Van Garderen. “Dit zijn bomen die op een andere plek in Almere weggehaald zijn om ruimte te maken voor de achterblijvende bomen. Die kunnen dan weer beter groeien. We hergebruiken de weggehaalde bomen als het ware op de plek waar eerst een zieke es stond. Dit doen we nu ook hier in de Landgoederenbuurt. Op deze manier zorgen we dat Almere groen, gevarieerd en aantrekkelijk voor bewoners, vogels en insecten blijft”.

Foto

Het planten van een linde. Foto: Aangeleverd.

Dit vind je misschien ook interessant