Foto

Wethouder Lodders gaf het startschot voor de aanleg van de Skills Garden in het Stadswerfpark. Door: Fred Rotgans.

Deze ochtend heeft wethouder Jaap Lodders het startsein gegeven voor de aanleg van de Skills Garden. De tuin ligt in het Stadswerfpark in Almere Haven. De Skills Garden is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM) waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan.

Sport en spel

In de Skills Garden kun je onder andere klimmen, balanceren, gooien, springen en lopen. De Skills Garden is de eerste in Europa die op deze manier wordt ingericht.

Laagdrempelig

Deze speel- en sportplek is uniek. Het past perfect in de ambities van de gemeente om in de openbare ruimte plekken te creëren waar Almeerders op een laagdrempelige, uitdagende manier kunnen bewegen”, aldus wethouder Jaap Lodders.

Bewegen volgens een model

De Skills Garden in Almere Haven is ingericht volgens de visie van het ASM-model, dat ook de rode draad is binnen het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Kern is dat alle grondvormen van bewegen aan bod komen, omdat die bijdragen aan de beweegvaardigheid van inwoners en aan de brede ontwikkeling van hun motoriek. Uiteindelijk heeft dat een positief effect op hun gezondheid en op de ontwikkeling van ieder zijn of haar talent.

Trots

De wethouder is nu al trots op de Skills Garden in Almere Haven. “Door de centrale ligging in de wijk, naast de Speelhaven en de nieuwe sporthal, ontstaat een locatie waar sportverenigingen, inwoners, scholen, zorg maar ook de ongeorganiseerde sport samenkomen”, aldus de gemeente Almere. “Op die manier wordt het ook een belangrijke ontmoetingsplek voor de wijk. De inrichting van de Skills Garden is gekozen in samenspraak met bewoners, maatschappelijk partners, Athletic Skills Model, Kragten, gemeente Almere en AKT”.

Op 19 en 20 juni 2019 wordt het speel- en sportpark officieel geopend met een aantal feestelijke activiteiten.

Comments are closed.