70

Politieke Markt: Het station, Haddock en Eden Holland

Vandaag vindt de 548ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Het stationskwartier

Vanavond wordt er gesproken over de aanpak van het stationskwartier. In december werd de visie en aanpak voor het Stationskwartier en het concept ontwerp voor de verbetering van het centraal station besproken. Vanavond is er de belangrijke vraag: Kan de raad instemmen met de genoemde doelen.

Het gesprek vindt plaats in Zaal Hout en start om 19.00 uur.

Haddock

Booteigenaren in de haven van Haddock mogen volgens wethouder Jan Hoek een paar weken langer blijven liggen. De boten moeten weg, vanwege de komst van de Floriade. Booteigenaren en diverse politieke partijen waren voor uitstel. De wethouder gaf daar twee weken geleden gehoor aan. Vanavond wordt er verder gesproken over het besluit en de mogelijke uitstel van het sluiten van de ligplaats.

Meer hierover vanavond in Zaal Stad vanaf 19.00 uur.

Oosterwold

Vanavond wordt er weer gesproken over de wijk Oosterwold. De vergadering begint om 20.00 uur in Zaal Buiten.

Eden Holland

Vanavond wordt er een presentatie gegeven over Eden Holland door de stichting die het nieuwe park moet gaan runnen. Eerder deed de gemeente onderzoek naar mogelijkheden om een nieuw educatief botanisch park naar Almere te halen. Eden Almere, zoals het park zal heten, komt ten zuiden van de A6 te liggen. Het park komt tussen het kasteel en het Floriadegebied.

Vanavond meer hierover in Zaal Haven vanaf 19.00 uur.

Dit vind je misschien ook interessant