Focus op beschikbaarheid en betaalbaarheid sociale huurwoningen

Deel dit artikel

De gemeente Almere, een huurdersorganisatie en de woningcorporaties in de stad ondertekenden gisteren nieuwe prestatieafspraken voor 2019. Naast de gemeente waren huurdersorganisatie 3HO en woningcorporaties Ymere, De Alliantie en GoedeStede aanwezig.

Focus

“Evenals voorgaande jaren ligt de focus op meer woningen voor de grote groep woningzoekenden die aangewezen is op een betaalbare huurwoning”, zo laat de gemeente weten. “Sinds 2015 zit de nieuwbouwproductie in de lift. Maar de vraag naar betaalbare sociale huurwoningen is nog steeds enorm groot. Partijen zoeken naar meer locaties om 2.000 tot 2.500 sociale huurwoningen te kunnen bouwen. De woningen die vrij komen bieden de corporaties weer zo veel mogelijk aan voor een betaalbare huurprijs”.

Andere afspraken

Er werden meer prestatieafspraken gemaakt. “Gezien de schaarse woonruimte is er goede regie nodig op de huisvesting van mensen uit de zorg en initiatieven waar kwetsbare mensen zorg en begeleiding krijgen. Ook zetten partijen zich in, om wijken waar de leefbaarheid onder druk staat, weer vitaal te maken”.

Doel

De doelstelling om de woningvoorraad op gemiddeld energielabel B te hebben, is in Almere al gehaald. Gezamenlijk worden de mogelijkheden verkend om vervolgstappen te zetten op het duurzaamheidsdossier. Zo is er aandacht voor energiebesparing en energieopwekking.

Foto

Op de foto de ondertekenaars van de prestatieafspraken met vanaf links: Eddo Rats(Alliantie), Kim Ronner(Ymere), wethouder Loes Ypma, Arjan Deutekom(GoedeStede), Hans Koelman(huurdersorganisatie 3HO) en wethouder Jan Hoek. Foto: Aangeleverd.

4 Reacties op “Focus op beschikbaarheid en betaalbaarheid sociale huurwoningen”

 1. Ton Harder

  Ik woon als alleenstaande man in een 5 kamer eengezinswoning, en zou graag plaats maken voor een gezin.
  Maar omdat ik de badkamer heb verbouwd en verbeterd, kan ik niet verhuizen naar een kleinere woning omdat de woningbouwvereniging wil dat ik al die luxe er weer uitloop, iets wat ik niet kan betalen.
  Nu zit ik dus in een sociale huurwoning terwijl ik thuis hoor in een duurdere veel kleiner huis, maar zijn mijn handen gebonden

 2. Nico

  Waarom kan je wel een duurder (en kleiner huurhuis) betalen maar niet de herstelkosten van je sociale huurwoning plus de verhuiskosten? Erg vreemd.

 3. Hendriks

  Ten eerste belachelijk dat je de mooie bad kamer weer moet terug zetten in oude staat. En logisch. Als je er geen geld voor hebt om het in oude staat terug te brengen. Dan houd het op. Echt sneu.

 4. Walter

  Ik zit na mijn remigratie in zolderkamer bij zus. Ik vind het belachelijk dat ik zo’n 8 jaar moet wachten voor een eigen plekje. Probeer lotingwoningen, anti kraak etc. Sociale huur word massaal verkocht…. Oh nee hoor we steken de koppen bijeen voor meer sociale huur… Right

Reageren is niet meer mogelijk.