Over precies een week reiken provincie Flevoland en het Nationaal Comité 4 en 5 mei het Compliment voor een oorlogsmonument uit. Het
Compliment voor een oorlogsmonument is één van de activiteiten in aanloop naar 4 en 5 mei. De provincie Flevoland is in 2019 gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding. Het Compliment is een aanmoedigingsprijs.

Genomineerden

Onlangs heeft een jury onder voorzitterschap van commissaris van de Koning Leen Verbeek de vijf genomineerden bekend gemaakt. “De genomineerden zijn de Dolfijn in Almere, Het Nationaal Monument Bos der Onverzettelijken in Almere, het Vliegersmonument in Dronten, het Monument voor Geallieerde Vliegers in Marknesse en het Monument voor de Gevallen Urkers op Urk”, zo meldt Almere City Marketing.

Uitreiking

Het Compliment voor een oorlogsmonument wordt op 11 april uitgereikt in de Bantsiliek in Bant. De winnaar ontvangt een sculptuur en 1000 euro ter ondersteuning van de activiteiten.

Comments are closed.