Met steeds meer IT-bedrijven in Almere laten ICT-studenten van Windesheim Flevoland op de IT-Lympics zien wie het beste presteert als er 10 kilometer geprogrammeerd moet worden. Dat meldt Windesheim Flevoland.

Netwerken

“Tijdens de IT-Lympics staat vooral de samenwerking met lokale bedrijven centraal”, aldus de hogeschool. “Studenten komen in contact met een groeiend aanbod aan ICT-bedrijven die de stad rijk is en deze bedrijven kunnen zich presenteren als opdrachtgever voor Comakerships: praktijkprojecten die de studenten zelf werven”.

Goud

Uiteraard hopen de studenten van Windesheim Flevoland op goud. Op het IT-lympisch programma van 2019 geen disciplines als langebaanschaatsen of judo, maar een andere tak van sport: van langebaanprogrammeren tot het worstelen met robots én hun requirements. De IT-Lympics zijn daarmee een soort Olympische Spelen voor ICT-studenten.

Tweede editie

De tweede editie van de IT-Lympics vindt plaats van 8 tot en met 12 april 2019 in Almere.

Comments are closed.