Almere City FC heeft maandagavond gewonnen van Helmond Sport met 3-0. De Almeerders hebben na winst bij TOP Oss en SC Cambuur hun derde wedstrijd op rij gewonnen.

Wedstrijdverloop

City FC begon de wedstrijd met een grote kans voor middenvelder Ilias Alhaft. Niet veel later kreeg ook Helmond Sport verschillende kansen. In de tiende minuut had City FC een tegenvaller; Ricardo Kip werd geblesseerd en moest gewisseld worden. Ongeveer 10 minuten voor rust scoorde City FC de 1-0. City FC-speler Moustapha Seck kwam goed door over links en gaf de bal aan Alhaft die het doelpunt scoorde.

Hoewel Helmond Sport een aantal kansen kreeg in de tweede helft, bleef City FC de overhand hebben. In minuut 62 scoorde Jegre Hoefdraad de 2-0. Vlak voor tijd, in de 87e minuut, scoorde City FC opnieuw. Damon Mirani kopte de 3-0 binnen na de vrije trap.

Keuken Kampioen Divisie

Door de winst stijgt City FC naar de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast gaan de Almeerders gedeeld aan kop in de vierde periode met 9 punten uit 3 gespeelde wedstrijden.

Aankomende vrijdag speelt City FC opnieuw een wedstrijd. Ditmaal tegen Jong FC Utrecht die op de laatste plek van de Keuken Kampioen Divisie staan.

Comments are closed.