69

Weekoverzicht: Van verkiezingsuitslag tot de bibliotheek

Wil je weten wat er afgelopen week speelde in jouw stad? Bekijk hieronder het weekoverzicht met nieuws uit Almere.

Verkiezingen

Op 21 maart vonden de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen plaats. De definitieve uitslag werd afgelopen maandag bekendgemaakt. Op donderdag werd bekend dat de stemmen in Flevoland opnieuw geteld worden. Dat gebeurde op verzoek van het CDA.

”Almere MKB-vriendelijkste stad van Nederland”

Almere komt uit de bus als MKB-vriendelijkste stad van Nederland. Dat blijkt uit een grootschalig tweejaarlijks onderzoek van MKB-Nederland, uitgevoerd door bureau LexNova. Daarin hebben 20.000 ondernemers uit alle Nederlandse gemeenten zich uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat. 

Steunbetuiging in Almere voor slachtoffers

Een groep Almeerders heeft donderdag een cirkel van licht op het Stadhuisplein gevormd. De Almeerders deden dat ter nagedachtenis van de slachtoffers bij de aanslag in Christchurch (Nieuw-Zeeland) en Utrecht.


Minder tienermoeders

Het aantal tienermoeders in Almere is het afgelopen jaar gedaald. Daarnaast is er in bijna heel Flevoland een daling te zien. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wethouder Ypma schenkt bomen

Vandaag schenkt wethouder Loes Ypma een boom aan VINDplaats Zenit. Ook het Luierpark krijgt een boom van de wethouder. Op beide plekken waren eerder bomen vernield. De wethouder biedt de bomen aan namens de gemeente Almere.

Gemeente vreest voor dakloze statushouders

De woningen van Stichting Diamondiaal in de wijk Oosterwold worden vanaf nu verhuurd door een andere verhuurder. Inspiratie-Inc. stopt met het verhuren van de woningen. Na een gewonnen rechtszaak gaat eigenaar MeerWonen de appartementen verhuren.

Bibliotheek Poort vaker geopend

“Met ingang van 1 april (géén grap) is bibliotheek Poort vaker open”, dat meldt de bibliotheek op internet. De openingstijden zijn veranderd. Bekijk hier de nieuwe openingstijden.

Dit vind je misschien ook interessant