54

‘Meer eten uit de korte keten!’

‘Meer eten uit de korte keten!’ Dat is de naam van een manifest dat donderdag werd gepresenteerd door de Flevo Campus Denktank. De presentatie vond plaats tijdens de Floriade Dialogues Summit.

Waarom van ver als het ook van dichtbij kan?

Met het manifest wil de Flevo Campus Denktank aandacht vragen voor aardappels van ver en dichtbij. De deelnemers van de Denktank stortten 1000 aardappels van ver en 1000 aardappels van dichtbij (Flevoland) in de centrale hal van Kunstlinie Flevoland Almere (KAF). Zo werden de bezoekers van de Floriade Dialogues Summit uitgedaagd om een keuze te maken. Kies je voor goedkope aardappels van ver, of voor lokale Flevo-oogst met een prijskaartje? De voorkeur van de Denktank lees je terug in hun manifest.

Denktank

Jaarlijks organiseert Flevo Campus de Denktank waarin 20 studenten en young professionals uit verschillende hoeken van de voedselsector zich buigen over een centrale vraag. Van architect tot boer en van cateraar tot student. Dit jaar was de vraag: hoe kan de beweging van korte voedselketens in Nederland naar een hoger niveau getild worden?

Floriade Dialogues Summit

De Floriade Dialogues Summit is een jaarlijks symposium van de Floriade en Flevo Campus. Tijdens het evenement komen beleidsmakers, onderzoekers, studenten en young professionals bij elkaar rondom de vraag ‘hoe kunnen we steden groener en gezonder maken?’

Over Flevo Campus

Flevo Campus is een samenwerkingsverband tussen Aeres Hogeschool, het Amsterdam Institute for Metropolitan Solutions (AMS), gemeente Almere en provincie Flevoland.  Flevo Campus laat in de praktijk zien hoe stedelijke voedselvoorziening in slimme combinatie met vernieuwingen in de landbouw leidt tot gezonde burgers en een beter leefklimaat in steden

Dit vind je misschien ook interessant