56

Gemeente vreest voor dakloze statushouders in Oosterwold

De woningen van Stichting Diamondiaal in de wijk Oosterwold worden vanaf nu verhuurd door een andere verhuurder. Inspiratie-Inc. stopt met het verhuren van de woningen. Na een gewonnen rechtszaak gaat eigenaar MeerWonen de appartementen verhuren.

Dakloos

Met de verandering van de verhuurder vreest het college van burgemeester en wethouders voor dakloze statushouders. De vluchtelingen met een verblijfsvergunning zouden op straat kunnen komen te staan.

Huurcontracten

Investeerder Stefan van Uffelen van MeerWonen geeft aan dat er eerst gekeken zal worden naar het aantal huurders en de contracten die zij hebben. Het college heeft aangegeven nadere stappen te zetten. Het college hoopt dat de statushouders niet de dupe worden van een zakelijk conflict. Zo meldt de regionale omroep.

Dit vind je misschien ook interessant