59

Stemmen bij Provinciale Statenverkiezingen worden opnieuw geteld

De stemmen die zijn uitgebracht in Flevoland worden opnieuw geteld. Het tellen gebeurt op verzoek van het CDA. De politieke partij heeft in de definitieve verkiezingsuitslag drie zetels. Voor de vierde zetel komt het CDA ongeveer tien stemmen te kort.

Tweeënhalve week

Een meerderheid van de Provinciale Staten is akkoord gegaan met de hertelling. Het opnieuw tellen van de stemmen duurt ongeveer tweeënhalve week. De installatie van de nieuwe Provinciale Staten, die donderdag zou zijn, wordt om die reden uitgesteld.

DENK

Afgelopen maandag werd bekend dat DENK een zetel krijgt in de Provinciale Staten van Flevoland. Die zetel werd verkregen na het verdelen
van de restzetels. De zetel zou ten koste gaan van het CDA.

Dit vind je misschien ook interessant