61

Geen politieke markt; wel politieke onderwerpen

Vandaag wordt er geen Politieke Markt gehouden in het Stadhuis van Almere. De gemeenteraad komt volgende week weer bijeen.
Wel staan er veel politieke onderwerpen op de agenda. Bekijk hieronder welke actuele onderwerpen er op dit moment spelen in de gemeente Almere.

Jachthaven Haddock

Booteigenaren die gebruik maken van Jachthaven Haddock weten niet waar zij hun boot moeten laten als de jachthaven plaats maakt voor de Floriade. De booteigenaren hebben nog tot 1 mei om een nieuwe plek voor hun boot te zoeken. Vanaf 1 mei 2019 krijgt de grond namelijk een nieuwe eigenaar: de gemeente Almere. Wethouder Jan Hoek heeft laten weten dat de booteigenaren misschien een paar weken langer mogen blijven liggen in de haven.

Oosterwold

Coalitiepartijen VVD en D66 pleitten eerder voor een ‘ruime overgangsregeling’ voor huizenbouwers in de nieuwe wijk Oosterwold. De grondprijs werd verhoogd. De twee partijen vinden dat de huizenbouwers alsnog in aanmerking moeten komen voor een lagere grondprijs. D66-wethouder Maaike Veeningen heeft aangegeven voor schrijnende gevallen te willen zoeken naar een oplossing.

Volgende week

Bekijk in de agenda van de gemeente alvast de onderwerpen van volgende week. Dan wordt de 548ste Politieke Markt gehouden.

Dit vind je misschien ook interessant