Steunbetuiging in Almere voor slachtoffers Christchurch en Utrecht

Naar verwachting wordt er donderdagavond om 20:00 uur een actie gehouden als steunbetuiging voor de slachtoffers van de aanslagen in Utrecht en Christchurch. Dat meldt één van de initiatiefnemers via Facebook. De gemeente moet eerst toestemming verlenen.

Cirkel van Licht

Het idee is dat Almeerders zich donderdag verzamelen op het Stadhuisplein. Daar wordt de ‘cirkel van licht’ gevormd als teken van verbondenheid. Ook zal er een kleine toespraak worden gehouden.

Aanslagen

Op 15 maart vonden er aanslagen plaats op twee moskeeën in Christchurch. Daarbij vielen 50 doden en tientallen gewonden. De aanslag werd live gefilmd op Facebook.

Op 18 maart vond er een schietincident plaats op de kruising van het 24 Oktoberplein in Utrecht. Gökmen T. was op de halte 24 Oktoberplein ingestapt en loste nadat de tram was gaan rijden enkele schoten met een vuurwapen. Bij het schietincident kwamen drie mensen om het leven, daarnaast raakten drie mensen zwaargewond.

Steunbetuiging

De steunbetuiging is een burgerinitiatief. Iedereen die mee wilt doen aan de herdenking, wordt gevraagd een kaarsje of lichtje mee te nemen.