61

Probleem ‘lege zetel’ bij FvD opgelost

Maxim Gortworst gaat plaatsnemen op de achtste zetel van Forum voor Democratie (FvD). Dat meldt een partijwoordvoerder aan 1Almere.

Lege zetel

Forum voor Democratie haalde acht zetels bij de verkiezingen van afgelopen woensdag. Zeven kandidaten op de lijst komen uit Flevoland, drie uit Noord-Holland. Maxim Gortworst uit Amsterdam zal plaatsnemen op de achtste zetel van Forum voor Democratie, maar daarvoor moet Gortworst wel verhuizen naar Flevoland.

Verhuizen

Statenleden moeten in de provincie wonen die ze vertegenwoordigen, vandaar de verhuizing van Gortworst. De Amsterdammer moet wel haast maken met verhuizen. Op donderdag 28 maart worden alle nieuwe Statenleden geïnstalleerd en dan moet hij al een adres hebben in Flevoland.

Provinciale Statenverkiezingen

Afgelopen woensdag werden de Provinciale Statenverkiezingen gehouden in Nederland. In Flevoland werd Forum voor Democratie de grootste partij. Ook in Almere werd er volop gestemd op de partij van fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn. Bijna 19% van alle stemgerechtigden in Almere stemden op Forum voor Democratie.

Forum voor Democratie grootste in Flevoland

Bijeenkomst

Fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn nodigde vrijdag alle fractievoorzitters van de Flevolandse partijen uit om bijeen te komen in het provinciehuis. Dat bleek uit een brief die in handen is van de regionale omroep. De partij wil een informateur aanstellen om verkennende gesprekken te voeren. Daarnaast wilt de fractievoorzitter van Forum voor Democratie weten of partijen bereid zijn om deel te nemen aan het college.

Dit vind je misschien ook interessant