73

Minder tienermoeders in Almere

Het aantal tienermoeders in Almere is het afgelopen jaar gedaald. Daarnaast is er in bijna heel Flevoland een daling te zien. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Almere

In Almere is er al een paar jaar een daling te zien. In 2015 waren er zo’n 9 tienermoeders per 1000 meisjes (15 t/m 19 jaar) in Almere. De afgelopen jaren is dat aantal gedaald; in 2018 waren er ruim 5 tienermoeders per 1000 meisjes.

Vierde plek

Ondanks dat er een daling te zien is, scoort Almere nog steeds vrij hoog in de lijst van twintig grootste gemeenten van Nederland. Alleen in Rotterdam, Zoetermeer en in Den Haag waren er gemiddeld meer tienermoeders.

Flevoland

In bijna heel Flevoland is er een daling te zien, behalve in de Noordoostpolder.

In 2015 waren er in Flevoland zo’n 10 tienermoeders per 1000 meisjes, in 2016 was dat aantal gedaald tot 8. De daling is de afgelopen jaren nog meer gedaald. In 2017 waren er bijna 7 tienermoeders per 1000 meisjes terwijl dat aantal in 2018 op bijna 6 lag.

Dit vind je misschien ook interessant