Nieuw huismerk regionaal vervoer in groot deel van Flevoland

Reizigers in het regionale openbaar vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel reizen vanaf december 2020 met een nieuwe merknaam, nieuwe bussen met daarbij een nieuwe huisstijl.

Concessies

Het busvervoer in Overijssel, Gelderland en Flevoland gaat volledig op de schop. Het aantal concessies wordt teruggebracht van zeven naar drie. Zo gaan onder andere de vier concessies Midden-Overijssel, Veluwe, IJsselmond en Lelystad op in de concessie IJssel-Vecht. 

Huisstijl

Het nieuwe regionale openbaar vervoer in Oost-Nederland krijgt ook een nieuwe naam: RRReis. Op dit moment zijn dit nog verschillende namen. De drie R’en staan voor de samenwerkende provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland.

De huisstijl wordt ook aangepast, de hoofdkleuren worden paars, blauw en groen. De kleuren staan voor betrouwbaarheid, innovatie en verbinding.

De nieuwe huisstijl van de bussen die vanaf 2020 in in het regionale vervoer rijden (Foto: RTV Oost)

Het merk en de huisstijl zijn eigendom van de drie provincies, zodat de uniforme uitstraling van het regionale ov bij een nieuwe aanbesteding gehandhaafd blijft.

R-net

Wanner reizigers uit Almere door Flevoland reizen, krijgen zij te maken met het nieuwe RRReis. Het regionale openbaar vervoer van Almere krijgt overigens niet te maken met de veranderingen. Het regionale openbaar vervoer hoort namelijk bij R-net en deze rijdt voor een groot deel in de Randstad.

Doorvoering

De nieuwe merknaam en huisstijl worden geleidelijk doorgevoerd in de drie provincies en gaat ook nog wel even duren. De eerste nieuwe concessie IJssel-Vecht start in december 2020. In december 2022 rijden de nieuwe bussen in het gebied Rijn-Waal. In het gebied Berkel-Dinkel wordt de nieuwe uitstraling pas in december 2023 doorgevoerd. De regionale treinen krijgen vanaf december 2021 ook geleidelijk de nieuwe uitstraling.