61

Politieke Markt: Van Haddock tot Oosterwold

Vandaag vindt de 547ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Jachthaven Haddock

Booteigenaren die gebruik maken van Jachthaven Haddock weten niet waar zij hun boot moeten laten als de jachthaven plaats maakt voor de Floriade. De booteigenaren hebben nog tot 1 mei om een nieuwe plek voor hun boot te zoeken. Vanaf 1 mei 2019 krijgt de grond namelijk een nieuwe eigenaar: de gemeente Almere. Wethouder Jan Hoek heeft gisteravond laten weten dat de booteigenaren misschien een paar weken langer mogen blijven liggen in de haven.

In Zaal Buiten en de Raadszaal meer over jachthaven Haddock.

Oosterwold

Vanavond wordt er in Zaal Stad opnieuw gesproken over de gestegen grondprijzen in de nieuwe wijk Oosterwold.

Coalitiepartijen VVD en D66 pleitten eerder voor een ‘ruime overgangsregeling’ voor huizenbouwers in de nieuwe wijk Oosterwold. De grondprijs werd verhoogd. De twee partijen vinden dat de huizenbouwers alsnog in aanmerking moeten komen voor een lagere grondprijs. D66-wethouder Maaike Veeningen heeft aangegeven voor schrijnende gevallen te willen zoeken naar een oplossing.

Andere onderwerpen

De andere onderwerpen die aan bod komen zijn terug te vinden in de agenda van de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant