53

Verkiezingen van vandaag belangrijk voor Eerste Kamer

De 75 leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de leden van de twaalf Provinciale Staten. Daarom is het extra belangrijk om vandaag te stemmen. De Provinciale Statenverkiezingen zijn indirect de verkiezingen voor de Eerste Kamer. De Eerste Kamer vormt samen met de Tweede Kamer de Nederlandse Staten-Generaal. Zij kijken nog eens goed naar de wetsontwerpen die worden aangenomen in de Tweede Kamer. Het is goed mogelijk dat de Eerste Kamer een aangenomen wetsontwerp van de Tweede Kamer niet aanneemt. De Eerste Kamer is dus belangrijk! Heb je daarom nog niet gestemd? Je kunt nog tot 21.00 uur vanavond stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Hoe gekozen?

Doordat de Eerste Kamerleden niet rechtstreeks door de burgers worden gekozen, staan ze wat verder van de dagelijkse politiek af. Zij voeren bijvoorbeeld geen verkiezingscampagne.

Dit vind je misschien ook interessant