52

Verkiezingen gaan van start; Almeerse stembureaus geopend

Vandaag zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Sinds 7.30 uur zijn de stembureaus open. Er kan op diverse plekken in de stad gestemd worden. Onder andere op het station van Almere Centrum is het mogelijk om te stemmen. De stembureaus zijn open tot vanavond 21.00 uur.

Provinciaal en Waterschap

Vandaag zijn er de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. Almere ligt in het waterschap Zuiderzeeland. Op de website van de Waterschapsverkiezingen vind je meer informatie over de acht belangrijke thema’s die spelen in onder andere de provincie Flevoland.

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten kies je de leden van de Provinciale Staten. Nederland telt in totaal 12 provincies. De gekozen leden van Provinciale Staten zijn de volksvertegenwoordigers. Zij vormen het parlement van de provincie. Indirect worden ook de vertegenwoordigers in de Eerste Kamer gekozen.

Stemwijzer

Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om je goed in te lezen. Het is een hele klus om alle verkiezingsplannen zelf door te spitten. Daarom is er een stemwijzer geïntroduceerd.
Met ‘MijnStem’ kun je een goede keuze maken voor zowel de Provinciale Statenverkiezingen als de Waterschapsverkiezingen. Hieronder kun je het artikel en de link van ‘MijnStem’ vinden.

Stemhulp MijnStem gaat van start

Stempas op de mat: Op wie kun je stemmen?

 

Dit vind je misschien ook interessant