110

Politie zoekt verdachte in ontvoeringszaak

De recherche is op zoek naar de 46-jarige Joao Da Silva. Hij wordt ervan verdacht dat hij op dinsdag 12 juni zijn destijds 8-jarig zoontje ontvoerde vanaf de Kruisstraat in Eindhoven. Da S. heeft vele contacten in Almere en Lelystad, waar hij mogelijk verblijft.

Ontvoering

Bij de ontvoering was ook de neef van de vader betrokken. “Samen met het jongetje gingen de twee ervandoor in een auto”, schrijft de politie op internet. “De recherche begon een uitvoerig onderzoek naar de verblijfplaats van het jongetje, de vader en de neef. Er was informatie dat ze zich in Barcelona zouden bevinden. In samenwerking met de Spaanse politie leidde dat vorige maand tot een actie bij een woning in Barcelona. Het jongetje werd daarbij bevrijd en herenigd met zijn moeder. Hij was in goede gezondheid. De twee zitten inmiddels op een veilige plek. Bij het jongetje was ook de neef aanwezig. Hij werd aangehouden en is voorlopig vrij, maar nog altijd verdachte”.

Zoektocht

Joao Da Silva werd niet aangetroffen en de zoektocht naar hem duurt voort. De politie is een uitgebreide zoektocht begonnen: “Op allerlei manieren hebben wij geprobeerd om hem te pakken, maar tot op heden is dat niet gelukt. Da Silva weet dat hij gezocht wordt en hij staat internationaal gesignaleerd. Wij houden er rekening mee dat hij in Nederland is en hopen nog steeds dat hij zich bij de politie meldt. Om zijn arrestatie zo snel mogelijk te laten plaatsvinden hebben wij in overleg met het Openbaar Ministerie besloten om zijn naam en foto naar buiten te brengen”, zo laat het onderzoeksteam weten.

Almere

Da S. verbleef in het verleden ook met grote regelmaat in Flevoland. Dat is de reden waarom de politie nu in met name Almere en Lelystad naar hem op zoek is. Dat meldt De Stentor. “Da S. begaf zich toen veel in de Antilliaanse gemeenschap. Hij heeft zeker al 10-15 jaar goede contacten in Lelystad en Almere”, vertelt wijkagent Spraakman.

Oproep

Joao Da Silva staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Iedereen met informatie over zijn verblijfplaats wordt met klem verzocht om zelf geen actie te ondernemen, maar de politie te waarschuwen op 0800-6070. Ook kan gebruik worden gemaakt van het tipformulier op de website van de politie. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Dit vind je misschien ook interessant