97

Ondertussen in Almere: De steentijd in één van de nieuwste steden

In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ aandacht voor het andere nieuws dat soms de berichtgeving niet haalt. Vandaag gaat het over de volgende onderwerpen:

  • Steentijdvindplaats ontdekt;
  • Wonen en leven in de nieuwe wijk Oosterwold;
  • Het Stedenwijks Bakkie gaat van start;
  • Bijzondere duurzame tassen bij de Floriade.

Foto: Ter illustratie (door Pixabay).

De oude steentijd in de nieuwe stad

Bij Erfgoedhuis Almere wordt er op 28 maart meer verteld over de Steentijdvindplaats bij het Markermeer. Eind vorig jaar werd er zo’n vindplaats ontdekt op de bodem. Binnenkort wordt er meer over het onderzoek verteld tijdens een lezing.

Maak Oosterwold

Op MaakOosterwold.nl is de vierde blog te lezen over het wonen en leven in de nieuwe wijk Oosterwold. Vandaag lees je meer over Willemien Hellemans. Zij woont samen met Brian en hun vijf kinderen in het Almeerse Oosterwold. ‘Wij creëren ons eigen moederland’, schrijft Willemien. ““Moederland” zoals bedoeld in de boekenreeks van Anastacia die een toekomst laat zien waarin iedereen liefdevol een stukje land bewoont en bewerkt als tegenhanger van de wereldwijde ontbossing, gigantische agrarische (gif)monoculturen en andere uitputting van de aarde”.

Meer lees je in de blog op de website. Willemien geeft het stokje door aan Lioba Wattimena. Volgende keer lees je meer over haar ervaringen.

Stedenwijks bakkie

Vanaf 7 mei gaat het ‘Stedenwijks Bakkie’ van start. Je kunt er terecht voor vragen over veiligheid, de buurt, gezondheid, wonen en welzijn.

https://twitter.com/Sjoerd_Jeugd/status/1107911191790305280

Duurzame tassen

Op Twitter vertelt Debby dat zij bijzondere duurzame tassen heeft gemaakt. Ze deed dat bij de Floriade.

Dit vind je misschien ook interessant