60

Vechtpartij bij wedstrijd van Almere Pioneers; wedstrijd werd gestaakt

De basketbalwedstrijd tussen Almere Pioneers en Dreamfields Dolphins is vlak voor tijd gestaakt nadat er een vechtpartij was uitgebroken. De oorzaak van de vechtpartij was een opstootje nadat een speler van Almere Pioneers tegen een speler van Dreamfields Dolphins botste.

Vechtpartij

Bij de botsing zou de arm van de Pioneer-speler tegen de nek van de tegenstander zijn gekomen.Volgens Dramfiels-trainer Chris Stomp ging het er hard aan toe. “Ik heb jongens met de vuist spelers van ons vol in het gezicht zien slaan. Het was verschrikkelijk”, aldus de coach tegen een regionale krant. Daarentegen was er volgens Almere Pioneers-coach Rinus Balvert helemaal geen sprake van een groot gevecht: “Er is een kort handgemeen geweest, geen massale vechtpartij”, aldus Balvert in een interview met Omroep Flevoland.

Onderzoek

De tuchtcommissie van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) gaat onderzoek doen over het gestaakte duel.

Dit vind je misschien ook interessant