56

Speciale app gelanceerd voor zwangere vrouwen uit Almere

Sinds afgelopen week bieden samenwerkende zorgverleners van Preall zwangere vrouwen uit Almere en hun partners ondersteuningen via de zogeheten ZwApp. De app is een medische app die informatie geeft over onder andere de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Daarnaast geeft de app ook adviezen.

Eigen situatie

Zwangeren en hun partners krijgen informatie die is afgestemd op hun eigen situatie. Nadat de app is geïnstalleerd, krijgt de gebruiker een aantal vragen. Alle antwoorden worden opgeslagen op de telefoon. Vervolgens geeft de app gedurende de zwangerschap gerichte informatie en adviezen bij het stadium van de zwangerschap.

Preall

De informatie uit de app is afkomstig van Preall. Preall is een samenwerkingsverband tussen het Flevoziekenhuis, Zorggroep Almere en andere kleinere organisaties. De adviezen die de app geeft zijn daardoor gelijk aan de adviezen die de zorgverlener in de spreekkamer geeft.

Download

ZwApp is gratis en daarnaast is er geen reclame te zien. De app is te downloaden via de App Store en via Google Play.

Dit vind je misschien ook interessant