Ben je deze week druk geweest met allerlei andere zaken? Dan is dit je kans om nog even bijgepraat te worden. Bekijk hieronder het weekoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Vrees voor parkeeroverlast

Bewoners van de Filmwijk vrezen voor parkeeroverlast door de Floriade. Dat bleek dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst. De avond werd georganiseerd door het Bewonersplatform Filmwijk.

Vrees voor parkeeroverlast in Filmwijk door Floriade

Betrokkenheid steekpartij

De dader die in 2012 op 15-jarige leeftijd met enkele anderen grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte, zou mogelijk ook verantwoordelijk zijn voor betrokkenheid bij een aanval op een advocaat. De inmiddels 22-jarige Yassine D. wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. Dat schreef het Algemeen Dagblad.

Veroordeelde dood grensrechter mogelijk betrokken bij steekpartij

Ulysse Ellian wordt beveiligd

De Almeerse fractievoorzitter van de VVD, Ulysse Ellian, wordt momenteel beveiligd. De gemeente Almere bevestigt berichtgeving van Omroep Flevoland hierover, meldt de Telegraaf. “De veiligheid van politieke ambtsdragers is mijn verantwoordelijkheid en de situatie rond Ellian vroeg om extra aandacht”, aldus de raadsgriffier.

VVD’er Ulysse Ellian wordt beveiligd

Culturele ontwikkeling

De afgelopen maanden heeft de gemeente gesproken met diverse partijen om de cultuur in de stad te verrijken. Er waren gesprekken met de stad, de cultuursector, externe specialisten en andere sectoren. De uitkomst: het Cultuurplan Almere 2019-2024. De gemeente vertelde er deze week meer over.

Gemeente ontwerpt plan voor culturele ontwikkeling Almere

Gouden Dessertlepel naar Almeerse koks

Woensdag werd de uitslag bekend gemaakt van het ‘Beste Menu van de Zorg’. De koks van het Flevoziekenhuis zijn in de finale naar huis gegaan met de hoofdprijs van 5000 euro. De wedstrijd vond plaats tijdens vakbeurs Zorgtotaal 2019.

Gouden Dessertlepel gaat naar koks Flevoziekenhuis

Onderwijsstaking

Vrijdag was het overgrote deel van de basisscholen in Almere gesloten. Honderden leerkrachten in Almere legden het werk neer. Er werd gestaakt voor minder werkdruk en meer salaris. In de rest van het land werd er ook gestaakt. Het ging om een landelijke onderwijsstaking.

Leerkrachten leggen het werk neer tijdens onderwijsstaking

Intertoys sluit opnieuw winkels in Almere

Opnieuw sluit Intertoys winkels, ook in Almere. In het hele land gaat het om 62 winkels. In Almere verdwijnen er in totaal vier winkels. Alleen de vestiging in Almere Buiten blijft open.

Intertoys sluit opnieuw winkels in Almere

Comments are closed.