52

Maandag staking treinvervoer; busvervoer Almere rijdt wel

Een deel van de NS-medewerkers gaat maandagmorgen 18 maart staken. Dat laat de NS weten. Vooral de eerste treinen ‘s ochtends tot aan 7.06 uur kunnen daardoor uitvallen. Dit geldt ook voor de treinen die van en naar stations in Almere rijden.

Hinder

Volgens de NS kan er door de staking hinder ontstaan voor onder andere Almeerse reizigers. “Het valt niet te voorspellen hoe groot de overlast voor het treinverkeer daadwerkelijk wordt, maar we verwachten dat ook de rest van de dag de gevolgen merkbaar zijn”, zo meldt de NS. “We houden u op de hoogte via de site en de NS-app. Plan uw reis kort voor vertrek”.

Busvervoer

Ook in het busvervoer zal er gestaakt worden. In Almere rijden de bussen gewoon. “De bussen van AllGo en R-net Almere rijden tijdens de werkonderbreking volgens de normale dienstregeling”, dat laat vervoersbedrijf Keolis weten. Wel geeft de vervoerder aan dat er rekening gehouden moet worden met extra drukte en reistijd.

Pensioenen

De actie is naar aanleiding van het uitblijven van een pensioenakkoord en gericht tegen het kabinet. Voor maandagochtend 18 maart is er ook een werkonderbreking aangekondigd bij RET, GVB en HTM. De staking is aangekondigd door de vakbonden.

Dit vind je misschien ook interessant