55

Initiatiefnemer presenteert plannen openluchtzwembad

Oud-atleet Gregor Stam heeft de plannen gepresenteerd voor het toekomstige openluchtzwembad in Almere. Hij presenteerde de ontwerpen donderdagavond in de Almeerse gemeenteraad. Dat meldt de regionale omroep.

Hogering

Waarschijnlijk komt het openluchtbad te liggen bij de Hogering op het stuk grond tussen de Hoge Vaart en de Lage Vaart. Stam vindt dat de meest ideale locatie: “Maar het is heel goed mogelijk dat de gemeente andere locaties opwerpt. Prima, als het er maar komt.” Eerder waren er ook geluiden dat het bad geplaatst zou moeten worden bij het Weerwater.

Meerdere baden

Op het ontwerp zijn meerdere baden zichtbaar. Zo is er een hardlooptraject over de atletiekbaan met daarnaast kleedhokjes. Ook is er een kinderbad met glijbanen.

Petitie

Het is al jaren de wens van diverse Almeerders: een openluchtzwembad in Almere. Het zwembad moet er komen, in combinatie met multifunctionele sport- en spelaccommodaties in een recreatiegebied. In de winter wordt in het openluchtzwembad gebruik gemaakt van een overkapping. Althans, dat is het plan. Initiatiefnemer Gregor Stam bood eerder een petitie aan met 3500 handtekeningen voor het openluchtzwembad.

Dit vind je misschien ook interessant