54

Raadslid Buyatui gaat verder als eenmansfractie

Raadslid Hassan Buyatui verlaat de PvdA en gaat verder als eenmansfractie binnen de gemeenteraad. Dat maakte Buyatui gisteren bekend tijdens de Politieke Markt op het stadhuis. Volgens Buyatui is er binnen de partij een onoverbrugbaar verschil van opvatting ontstaan over normen en waarden.

Kritiek

Hassan Buyatui uitte zijn kritiek op de gang van zaken binnen de PvdA na vertrek van wethouder Tjeerd Herrema en fractievoorzitter Kerim Iskender. Volgens Buyatui heeft de PvdA fractie zelfs aangegeven dat hij zijn zetel zou moeten opgeven. Buyatui was het daar niet mee eens en weigerde dat.

Zetel

Fractievoorzitter Leida Höhle van de PvdA bevestigt aan Omroep Flevoland dat er al langere tijd met Buyatui werd gepraat over het mogelijk opgeven van zijn raadszetel. Volgens haar was er sprake van een conflict, omdat Buyatui geregeld standpunten innam die niet strookten met die van de fractie.

Dit vind je misschien ook interessant