Leerkrachten leggen het werk neer tijdens onderwijsstaking

Deel dit artikel

Het overgrote deel van de basisscholen in Almere is vandaag gesloten. Honderden leerkrachten in Almere leggen het werk neer. Er wordt gestaakt voor minder werkdruk en meer salaris. In de rest van het land wordt er ook gestaakt. Het gaat om een landelijke onderwijsstaking.

Malieveld

Veel leerkrachten gaan met bussen naar het Malieveld in Den Haag. Daar vindt vandaag een grote manifestatie plaats. De Algemene Onderwijsbond (AOb) zegt dat het kabinet niet extra wil investeren in het onderwijs.

Open

De scholen in het middelbaar onderwijs zijn gewoon open. Ook de scholen in het MBO- en HBO-onderwijs zijn open. Tevens blijven enkele basisscholen in Almere gewoon geopend.

Foto

Onderwijsstaking in 2018 in Emmeloord. Foto: Aangeleverd/Uit Archief.