Boten jachthaven Haddock mogelijk langer op ‘oude’ locatie

Booteigenaren die gebruik maken van Jachthaven Haddock weten niet waar zij hun boot moeten laten als de jachthaven plaats maakt voor de Floriade. De booteigenaren hebben nog tot 1 mei om een nieuwe plek voor hun boot te zoeken. Vanaf 1 mei 2019 krijgt de grond namelijk een nieuwe eigenaar: de gemeente Almere. Wethouder Jan Hoek heeft gisteravond laten weten dat de booteigenaren misschien een paar weken langer mogen blijven liggen in de haven.

‘Tussen wal en schip’

Eerder lieten de booteigenaren in een brief weten dat ze vrezen ‘tussen wal en schip te geraken.’ Waar laat je 350 boten? Is de grote vraag. De andere havens in de stad zijn vol en hebben lange wachtlijsten.

Een mogelijke oplossing is het tijdelijk uitbreiden van de haven bij Noorderplassen. Haveneigenaar Philippe van Thiel (Jachthaven Haddock) geeft aan dat de boten daar kunnen liggen zolang er door hem gewerkt wordt aan de plannen voor een nieuwe haven.

Oude jachthaven

Nu is dus ook bekend dat er een mogelijk is om een paar weken langer te blijven in de oude jachthaven. De PVV heeft laten weten dat de boten in de oude jachthaven moeten kunnen blijven liggen tot er een structurele oplossing is gevonden. Volgende week donderdag wordt het onderwerp opnieuw besproken tijdens de Politieke Markt.

Floriade

De jachthaven van Haddock moet verhuizen vanwege de komst van de Floriade. De werkzaamheden aan het Floriadeterrein zijn al van start gegaan.

Foto

Ter illustratie. Bron: Pixabay.