53

Politieke Markt: Samen op Avontuur

Vandaag vindt de 546ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Samen op Avontuur

Op 20 april 2017 sprak de raad over een agendaverzoek van GroenLinks, waarbij conclusie werd gedeeld dat het in Almere ontbrak aan een bestuurlijk kader om te sturen op de kwaliteit en kwantiteit van de speeltuinen in Almere. GroenLinks sprak hierbij de hoop uit dat een bestuurlijk kader zou worden opgesteld.

Vanavond wordt er verder gesproken over dit onderwerp onder de titel ‘Samen op Avontuur’. De bespreking vindt vanaf 19.00 uur plaats in Zaal Haven op het stadhuis.

Floriade en Oosterwold

Vanavond gaat het ook over de opzegging van de ligplaats voor Haddock per 1 mei.

Booteigenaren kunnen geen kant op door verdwijnen Haddock

Daarnaast is er een vergadering over dat ene andere grote onderwerp: de gestegen grondprijs in de wijk Oosterwold.

Coalitiepartijen VVD en D66 pleitte eerder voor een ‘ruime overgangsregeling’ voor huizenbouwers in de nieuwe wijk Oosterwold. De grondprijs werd verhoogd. De twee partijen vinden dat de huizenbouwers alsnog in aanmerking moeten komen voor een lagere grondprijs. D66-wethouder Maaike Veeningen heeft aangegeven voor schrijnende gevallen te willen zoeken naar een oplossing.

Andere onderwerpen

De andere onderwerpen die aan bod komen zijn terug te vinden in de agenda van de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant