73

Opgelicht?! zoekt gedupeerden Zaak Verhuizingen uit Almere

Een hele inboedel die plotseling verdwijnt en een verhuurder die nooit betaald kreeg. Verhuisbedrijf Zaak Verhuizingen uit Almere maakt het erg bont. Niet voor niks besteedde televisieprogramma Opgelicht?! dan ook aandacht aan de malafide praktijken van Zaak Verhuizingen. Het televisieprogramma is nu op zoek naar de eigenaar, Bryan. Ook zoekt de redactie mensen die ervaringen hebben met Zaak Verhuizingen.

Hele inboedel verdwenen

Eén van de gedupeerde vertelt in het televisieprogramma dat haar hele inboedel is verdwenen. De gedupeerde maakte gebruik van de service van Zaak Verhuizingen, omdat zij op die manier twee jaar lang kon intrekken bij haar ouders. Zo kon zij sparen voor een eigen huis. Extra handig als er een verhuisbedrijf is waar je ook voor twee jaar je inboedel kunt opslaan.

Bryan, eigenaar van Zaak Verhuizingen, had die mogelijkheid. “Hij bood aan om de spullen naar zijn loods te verhuizen, daar op te slaan en terug te verhuizen zodra de nieuwe woning er is. De kosten om jouw spullen naar de loods te verhuizen: ruim 1000 euro. Maandelijks betaal je 130 euro voor de opslag”.

Vreemd genoeg wijzigde het rekeningnummer van het bedrijf een aantal keer. “Je vraagt eens hoe het met jouw spullen gaat. Je krijgt een foto toegestuurd; niets aan de hand”. Als je op een dag kijkt op de opslaglocatie, blijkt het bedrijf al maanden daarvoor verdwenen te zijn. “Op de plek waar jouw inboedel stond, is nu een autogarage gevestigd”, zo meldt Opgelicht?!. “Zaak Verhuizingen is uitgeschreven uit de Kamer van Koophandel, eigenaar Bryan is nergens te bekennen.

Geen huur betaald

Na uitgebreid onderzoek door de redactie van Opgelicht?!, blijkt dat het verhuisbedrijf de huur van de loods nooit betaalde. “De schade voor de verhuurder is ruim 20.000 euro. Geld of goederen zijn niet terug te krijgen; eigenaar Bryan heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en daarmee loopt het spoor dood”.

Oproep

Heeft u ook ervaringen met Zaak Verhuizingen? Of weet u waar eigenaar Bryan is? Laat het de redactie van Opgelicht?! weten. Kijk op de website van het televisieprogramma voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook interessant