**Rectificatie: Eerder werd in dit bericht de suggestie gewekt dat Yassine D. de advocate heeft neergestoken. Dit is niet juist. Yassine D. wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij. Dit wordt ook in de kop van het artikel aangegeven.

De dader die in 2012 op 15-jarige leeftijd met enkele anderen grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte, zou mogelijk ook verantwoordelijk zijn voor betrokkenheid bij een aanval op een advocaat. De inmiddels 22-jarige Yassine D. wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Steekpartij

Op 26 september 2017 werd een echtscheidingsadvocate op kantoor met een mes in haar gezicht gestoken, op klaarlichte dag. Waarom Yassine D. de advocate zou hebben neergestoken is onduidelijk. De advocate heeft het steekincident overleefd, maar haar kantoor ging door haar lange afwezigheid failliet.

Medeveroordeelde dood grensrechter

Ook met de medeveroordeelde zou het na de rechtszaak rondom de dood van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen niet goed zijn gegaan. “Ibrahim C. (nu ook 22) kwam na zijn straf voor het doodschoppen van Nieuwenhuizen ook enkele keren met justitie in aanraking en moet nu zelfs Nederland verlaten”, schrijft het AD.

Comments are closed.