Afgelopen vrijdag heeft Joba van den Berg (Tweede Kamerlid voor het CDA) gezondheidscentrum Oost in Almere Haven bezocht. “Zij zag met eigen ogen hoe belangrijk en onmisbaar goed opgeleide doktersassistenten zijn voor de patiënten in de huisartsenpraktijk”, aldus Zorggroep Almere.

‘Iedereen doktersassistent’

“Nu is het nog zo dat iedereen, ook zonder diploma, zich doktersassistent kan noemen”, meldt de zorggroep. Hoog op de agenda stond daarom het wettelijk vastleggen van de titel doktersassistent in artikel 34 van de Wet BIG. “Deze wet kan dit voorkomen. Zorggroep Almere heeft uitsluitend gediplomeerde en goed getrainde doktersassistenten in dienst en is er voorstander van om dit wettelijk te regelen”.

In gesprek

Het Tweede Kamerlid ging in gesprek met de directeur van de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA), directeur huisartsenzorg en farmacie van Zorggroep Almere en collega’s van de huisartsenpraktijk van gezondheidscentrum Oost. Daarnaast waren er twee lokale politici aanwezig: Lesley van Hilten (CDA) en René Claessens (CDA).

Comments are closed.