64

Rutte op Windesheim: ‘Zoek je intellectuele pijngrens op’

Minister-president Mark Rutte bezocht afgelopen week Windesheim Flevoland in Almere. Rutte was een half uur later dan gepland. Eenmaal gearriveerd ging het over thema’s als het leenstelsel en klimaat, maar ook over de pijngrens van studenten én die van de minister-president zelf. Dat meldt Windesheim Flevoland.

Vragen

“In principe kwam ik hier om over de politiek te praten”, antwoordde de premier gevat. “Maar ik zie in uw blik dat u hele andere doelstellingen heeft”. Vervolgens vroegen de Honoursstudenten van alles aan de premier.

“Is studeren alleen nog voor de elite?”, vroeg Wouter. De premier verdedigde het leenstelsel, want met geld dat vrijkomt kun je investeren in onderwijskwaliteit. Maar dat studeren alleen voor een bovenlaag is, daarvan wil hij niets weten: “Zelf kom ik ook niet uit de elite en als je er de hersenen voor hebt, moet je naar het hbo kunnen. Leenangst mag geen reden zijn om niet door te leren, waarbij je als student je eigen intellectuele pijngrens moet opzoeken”.

De premier gaf aan dat hij zelf acht jaar over zijn studie geschiedenis heeft gedaan.

Selfie

Rutte nam flink de tijd voor het maken van selfies met de studenten en docenten. “Wie biedt 10 euro voor een foto met me?”, aldus de premier.

Foto

Bron: Pixabay.

Dit vind je misschien ook interessant