59

Weekoverzicht: Te weinig AED’s en artiesten komen naar Almere

Wat gebeurde er deze week in jouw buurt? Lees hieronder het weekoverzicht met een selectie van belangrijke nieuwtjes uit Almere.

Te weinig AED’s in Almere

Het aantal aangemelde AED’s in Nederland blijft stijgen. Ook in Almere is er een toename. In steeds meer wijken investeren buurtbewoners in een AED. Toch is de dekking in Almere onder de maat. Dat blijkt uit cijfers van de Hartstichting. Doordat er te weinig of geen AED’s in sommige buurten zijn, is de kans op overleving bij een hartstilstand klein.

Aantal AED’s neemt toe; onvoldoende dekking in Almere

Schaatslessen in gevaar

Enkele duizenden euro’s, dat is wat Winter Playground Almere nodig heeft om in de toekomst schaatslessen te kunnen blijven geven. De schaatsbaan in het centrum krijgt geen subsidie meer van de gemeente. Daarom wordt er nu gezocht naar sponsoren en wordt er een crowdfundingactie opgezet.

Winter Playground start crowdfunding voor toekomstige schaatslessen

Steekpartij Filmwijk

In de Filmwijk is dinsdag één persoon gewond geraakt bij een steekpartij. Het incident gebeurde vlak voor 08.00 uur in de Grace Kellystraat.

Steekpartij in Filmwijk; één gewonde

Trainer Almere City FC vertrekt

Michele Santoni, de hoofdtrainer van Almere City FC, is per direct vertrokken bij de club. Volgens de club is ‘er een verschil van mening over de manier waarop de ambitieuze doelstellingen van de club moesten worden behaald’.

Michele Santoni weg bij Almere City FC

Internationale Vrouwendag

Vrijdag om 11:50 uur hijst wethouder Jerzy Soetekouw de Vrouwendag Vlag. De vlag is vorig jaar ontworpen door Evita Lagerwaard. “Elk jaar wordt de vlag op een speciale Almeerse plek gehesen”, aldus Avanti Almere. “Dit jaar is dat bij De Schoor”.

ZAND

Vrijdagochtend heeft Strandfestival ZAND opnieuw een gedeelte van de line-up bekend gemaakt.

Ook het Bevrijdingsfestival maakte de Line-up bekend.

Nieuwe artiesten Bevrijdingsfestival bekend gemaakt

Opsporing Verzocht

De politie is op zoek naar de voortvluchtige Shahin Gheiybe. Gheiybe moet nog een celstraf van bijna 11 jaar uitzitten maar is ontsnapt. Maandag heeft de politie onderzoek gedaan in Almere. De politie hoopt hem te vinden bij zijn Iraanse familie in Almere.

Huiszoeking in Almere naar voortvluchtige Iraniër

Dit vind je misschien ook interessant