Er zijn opnieuw verdachten aangehouden vanwege eventuele betrokkenheid bij grootschalige productie, handel en distributie van valse bankbiljetten in Almere. Drie verdachten zitten in voorarrest.

Resultaat

Het onderzoek dat sinds juni 2018 gaande is, komt voort uit een onderzoek naar het uitgeven van vals geld in Helmond. Sporen leidden toen naar Almere. Tijdens de actiedag in januari zijn er tien doorzoekingen geweest en op nagenoeg alle locaties in Almere werden goederen aangetroffen die nodig zijn voor de productie, handel en distributie van vals geld

Eerdere aanhouding

Eind januari hebben er al andere aanhoudingen plaatsgevonden in onderzoek naar vals geld. Deze verdachten zitten nog allemaal vast.

Op veel locaties werden spullen aangetroffen die nodig zijn voor de productie, handel en distributie van vals geld zoals printers, cartridges, hologrammen, enveloppen, wenskaarten, postzegels, adreslabels. Daarnaast werd er voor ruim 300.000 euro aan biljetten aangetroffen.

Naast het geld en de benodigdheden om voor de productie, werd er drugs gevonden. Naast de drugs zijn er gestolen telefoons, bankpassen en sigarendoosjes gevonden.

Aanhoudingen in onderzoek naar vals geld

Comments are closed.