66

Huiszoeking in Almere naar voortvluchtige Iraniër

De politie is op zoek naar de voortvluchtige Shahin Gheiybe. Gheiybe moet nog een celstraf van bijna 11 jaar uitzitten maar is ontsnapt. Maandag heeft de politie onderzoek gedaan in Almere. De politie hoopt hem te vinden bij zijn Iraanse familie in Almere.

Opsporing Verzocht

Afgelopen dinsdag werd er in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan Gheiybe. Gheiybe is niet gevonden, maar er werden recente foto’s van hem aangetroffen. De politie wil weten waar Gheiybe zich bevindt en heeft hem daarom op de Nationale Opsporingslijst gezet.

175.000 euro

Gheiybe zat vast omdat hij in 2009 twee mannen neerschoot en beroofde. Hij ging er met 175.000 euro vandoor. Drie weken later werd hij opgepakt en veroordeeld tot 13 jaar celstraf. Na twee jaar mocht hij vanwege pijn aan zijn knie naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis, was er van de pijn aan de knie niets te merken en vluchtte hij.

Familie uit Almere

Gheiybe is naar alle waarschijnlijkheid in één van de buurlanden van Nederland. Hij zou reizen met een vals identiteitsbewijs. De kans is dus ook aanwezig dat de man Nederland regelmatig bezoekt, gezien zijn sterke band met zijn familie in Almere.

Dit vind je misschien ook interessant