58

Huisartsen Zorggroep Almere doen mee aan het Academisch Huisartsennetwerk

Huisartsen van Zorggroep Almere gaan van start met hun bijdrage aan het Academisch Huisartsennetwerk. Dat laat Zorggroep Almere weten. “Het Academisch Huisartsennetwerk is een samenwerkingsverband tussen het Academisch Medisch Centrum (AMC) en huisartsen in de regio Amsterdam. Zo maakt de huisarts wetenschappelijk onderzoek mogelijk, waardoor zij de zorg aan patiënten kunnen verbeteren”, aldus de zorggroep.

Informatie delen

“Met het AMC deelt uw huisarts de informatie over de zorg die u krijgt in de huisartsenpraktijk. Bijvoorbeeld over de diagnose, het medicijngebruik, de laboratoriumresultaten en de behandeling”, schrijft Zorggroep Almere. ” Zorggroep Almere en het AMC besteden daarbij veel zorg aan de bescherming van de privacy van onze patiënten. Uw naam, adres en Burgerservicenummer worden niet afgestaan. In de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek is daardoor nooit te zien van welke patiënten gegevens zijn gebruikt”.

Bezwaar

Patiënten die bezwaar maken kunnen dit aan hun huisarts laten weten. De patiënten worden op de hoogte gebracht van de samenwerking door middel van een speciale folder.

Dit vind je misschien ook interessant