56

Almere op plek 19 in AD Misdaadmeter

Almere staat volgens de AD misdaadmeter op plek 19. Vorig jaar stond de stad nog op plek 25. Het lijkt er dus op dat het iets onveiliger is geworden in de stad. Toch valt er een kanttekening bij te maken: de ranglijst kent dit jaar een stuk minder gemeenten dan voorgaande edities. Dit weekend maakte het Algemeen Dagblad de cijfers van de misdaadmeter bekend.

Officiële cijfers

De gegevens zijn gebaseerd op door de politie verstrekte cijfers. Ieder jaar wordt de misdaadmeter bijgewerkt. De ranglijst van (on)veilige gemeenten komt tot stand op basis van aangiftes en meldingen van tien delicten.

Delicten

Het aantal woninginbraken is afgenomen met ongeveer 5%. Het aantal auto-inbraken is juist toegenomen met zo’n 9%. Ook het aantal straatroven en overvallen namen ligt toe.

Amsterdam en Dinkelland

Amsterdam is de meest onveilige gemeente en staat op plek 1 in de lijst. Dinkelland in Overijssel is de veiligste gemeente en staat op plek 350.

Cijfers

Bekijk de cijfers van de AD Misdaadmeter op de website van het Algemeen Dagblad >

Dit vind je misschien ook interessant