58

Weekoverzicht: Veiligheidsdag, sporttalenten en een virus

Wat gebeurde er in de afgelopen week in Almere? Lees het hieronder in een weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Nationale veiligheidsdag

Op zaterdag 25 mei 2019 wordt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere georganiseerd. De organisatie heeft het thema van dit jaar bekend gemaakt: Cyberveiligheid. “De hulpdiensten maken bezoekers bewust van de gevaren van digitale criminaliteit. Ook besteden ze aandacht aan preventie. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk”, meldt Almere City Marketing.

25 mei 2019: Landelijke Veiligheidsdag dit jaar over Cyberveiligheid

Besmettelijke virus

In woonzorgcentrum De Kiekendief heerst het besmettelijke Rotavirus. Dat meldt Zorggroep Almere. 23 bewoners zouden het virus hebben gehad. Dat zijn er nu nog acht. Er zou een opnamestop zijn en een geplande verhuizing is uitgesteld.

Besmettelijke Rotavirus in woonzorgcentrum De Kiekendief

Kraantje Pappie naar Almere

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De artiesten gaan op bezoek bij de diverse bevrijdingsfestivals in het land. Ook het bevrijdingsfestival in Flevoland krijgt bezoek. Kraantje Pappie komt naar Almere.

Kraantje Pappie als Ambassadeur van de Vrijheid naar Almere

Viaducten

Over een maand worden de drie nieuwe viaducten van de snelweg A6 in het Weerwatergebied bij Almere in gebruik genomen. Dat meldde Rijkswaterstaat afgelopen week. Om precies te zijn op zaterdag 9 maart 2019 is het zover.

Drie nieuwe viaducten bij A6 binnenkort in gebruik

Geen bioscoop

Even leek het erop dat er een nieuwe bioscoop gebouwd zou worden in het centrum van Almere Buiten. De bouw gaat niet meer door. Dat meldde de gemeente Almere. De gemeente en projectontwikkelaar Buiten-Mere Properties (BMP) gaan niet verder met het project.

Geen bioscoop in centrum Almere Buiten

Steven Bergwijn en Lilian de Geus Almeers sportman en sportvrouw 2018

In een goed gevuld Topsportcentrum in Almere Poort zijn woensdag de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2018. Tijdens het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter en sportcoach verkozen.

Steven Bergwijn en Lilian de Geus Almeers sportman en sportvrouw 2018

Dit vind je misschien ook interessant