Steven Bergwijn en Lilian de Geus Almeers sportman en sportvrouw 2018

In een goed gevuld Topsportcentrum in Almere Poort zijn gisteravond de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2018. Tijdens het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter en sportcoach verkozen.

Steven Bergwijn en Lilian de Geus

Voetballer Steven Bergwijn en windsurfster Lilian de Geus werden Almeers sportman en sportvrouw van 2018.

Almeers Sportman van het jaar Steven Bergwijn was in 2018 basisspeler in het elftal van PSV en werd daarmee landskampioen. Hij maakte onderdeel uit van het Nederlands elftal, dat zich plaatste voor de finales van de Nations League.

Lilian de Geus werd in 2018 met overmacht wereldkampioen windsurfen en plaatste zich op die manier als eerste Nederlandse sporter voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Verder ontving voetballer Hedwiges Maduro de Clarence Seedorf-oeuvreprijs voor zijn sportprestaties. Ruim 1000 Almeerders stemden mee voor deze verkiezingen.

Almeerse Sporttalent

Het Almeerse Sporttalent van 2018 is Keitharo Oosterwolde van Atletiekvereniging Almere ’81. Hij nam in 2018 deel aan de NK atletiek voor junioren in Emmeloord en won daar het koningsnummer, de 100 meter sprint in de snelste tijd ooit gelopen door een B-junior in Nederland.

Bo Kramer

Bo Kramer is voor het tweede jaar op rij verkozen tot Paralympisch sporter van het jaar. Kramer was ook afgelopen jaar vaste waarde in het Nederlands team van de rolstoelbasketbalsters. Als speelster van dit team sleepte zij in 2018 de wereldtitel in de wacht.

Almere City FC

De prijs voor de beste Sportploeg ging naar Almere City FC. In de reguliere competitie werd op de valreep een ticket voor de play-offs voor promotie veiliggesteld. Daarin plaatste Almere City FC zich voor de finale, die nipt werd verloren. Dichter bij promotie naar de eredivisie is de club nog niet geweest.  

Ivar van Dinteren van Jong Almere City FC werd verkozen tot beste Sportcoach. In het seizoen 2017-2018 stond het team van Jong Almere City FC voor het eerst onder leiding van Van Dinteren. In de landelijke derde divisie pakte de ploeg de eerste periodetitel en behaalde het uiteindelijk een vierde plek in de eindstand. In de play-offs werd promotie behaald naar de tweede divisie.

Prijs

De prijzen voor de winnaars zijn dit jaar ontworpen door de Almeerse kunstenares Jill de Vries (Atelier de Ambachtelijke Korf).