Vandaag vindt de 544ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Oosterwold

Er wordt onder andere gesproken over de wijk Oosterwold. Coalitiepartijen VVD en D66 pleiten voor een ‘ruime overgangsregeling’ voor huizenbouwers in de nieuwe wijk Oosterwold. De grondprijs werd verhoogd. De twee partijen vinden dat de huizenbouwers alsnog in aanmerking moeten komen voor een lagere grondprijs. D66-wethouder Maaike Veeningen heeft aangegeven voor schrijnende gevallen te willen zoeken naar een oplossing.

In de wijk Oosterwold werden kavels goedkoop verkocht. In ruil daarvoor moesten de bewoners alles zelf aanleggen. “Het concept werkt niet“, zo werd eerder gezegd.

Bij de aanleg van wegen en de waterzuivering gaat het mis. De gemeente bood eerder hulp aan inwoners bij de aanleg van wegen.
Deze week werd bekend dat het beter gaat met de zuivering van huishoudelijk afvalwater in de Almeerse wijk Oosterwold. Toch is het nog niet volledig op orde. Bewoners moeten zelf het water zuiveren, omdat er geen riool ligt in de wijk.

In de Raadszaal zal vanavond vanaf 19.00 uur gesproken worden over de wijk Oosterwold.

Floriade

Vanavond gaat het ook over de Floriade. In Zaal Haven wordt er onder andere gesproken over de voortgangsrapportage en de internationale lobby.

Andere onderwerpen

Vanavond gaat het ook over de vergunning voor een snellaadstation in Muziekwijk, sociale veiligheid in het busvervoer en een busverbod.

Keolis: “Daling van incidenten op stadsbussen”

Comments are closed.