55

Cultuurfonds Almere en CineCrowd gaan samenwerken

Cultuurfonds Almere en crowdfund-platform CineCrowd willen Almeerse films financieel ondersteunen. Daarom gaan het cultuurfonds en het platform een samenwerking met elkaar aan. Het wordt dan voor filmmakers mogelijk om gebruik te maken van de zogenoemde matchingsregeling voor crowdfunding.

Bijdrage

“Filmmakers krijgen een bijdrage van Cultuurfonds Almere van maximaal 40% van het bedrag dat zij willen crowdfunden als minstens vijftig procent van wat ze op willen halen gedoneerd wordt door het publiek,” zegt directeur Anne Houwing van CineCrowd tegen Omroep Flevoland.

“Cultuurfonds Almere en CineCrowd werken al lang samen, maar wij merkten dat sommige filmmakers net buiten de boot vielen omdat zij bijvoorbeeld een lange film wilden maken in plaats van een korte film. Zo zijn we samen tot deze nieuwe regeling gekomen om ook hen verder te kunnen helpen”, aldus directeur Jan-Melle Liscaljet van Cultuurfonds Almere tegen de omroep.

De twee partijen hopen op een levendige filmsector in Almere.

Dit vind je misschien ook interessant