Zwemvereniging Flevostar krijgt eenmalige subsidie

Zwemvereniging Flevostar krijgt van het college van burgemeester en wethouders een eenmalige subsidie van 3000 euro. Dat zegt voorzitter Coenraad Vos van de zwemvereniging. Vos is niet tevreden met de toezegging van 3000 euro.

Huur

Flevostar huurt het zwembad van Optisport in de Muziekwijk. Volgens de voorzitter is de 3000 euro niet genoeg om het bad te kunnen blijven huren. Hij vindt het verhogen van de contributie niet de oplossing, omdat veel leden dat niet kunnen betalen.

“Zwemvereniging Flevostar Almere heeft als doel om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden recreatief te zwemmen. Wij maken hiervoor iedere woensdagavond gebruik van het zwembad Optisport in Muziekwijk”, zo schrijft de vereniging op internet.

Het stopzetten van de subsidie zet de vereniging zwaar onder druk, zo laat de vereniging weten.

Subsidiestop

Eerder meldde 1Almere dat de gemeente van plan is om de zwemvereniging niet meer te subsidiëren. De club geeft aan dat daarmee de subsidie in vijf jaar tijd van 25.000 euro naar nul is gezakt.

Gemeente zet subsidie voor Zwemvereniging Flevostar stop

Foto

Logo Zwemvereniging Flevostar. Bron: Website Zwemvereniging Flevostar.

One Reply to “Zwemvereniging Flevostar krijgt eenmalige subsidie”

  1. Henk Trimbach

    Een uurtje in de week je vrij voelen. Een uurtje in de week niet aangekeken worden omdat je anders bent. Een uurtje in de week om zeven dagen naar uit te kijken. Een uurtje in de week om je beperking geen beperking te laten zijn. Een uurtje in de week samen plezier hebben en delen wat je de rest van de week hebt meegemaakt. Een uurtje in de week laten zien wat je kan aan anderen die wel onder de indruk zijn. Een uurtje hen helpen die hulp nodig hebben om het bovenstaande te doen, zonder daar iets voor terug te vragen. Wat is het dat maakt dat het college aan een dergelijk initiatief besluit om niet ook een steentje bij te dragen. Wellicht dat een keertje de zwembroek aantrekken en op woensdag meezwemmen helpt in de besluitvorming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *