71

Geen bioscoop in centrum Almere Buiten

Even leek het erop dat er een nieuwe bioscoop gebouwd zou worden in het centrum van Almere Buiten. De bouw gaat niet meer door. Dat meldt de gemeente Almere. De gemeente en projectontwikkelaar Buiten-Mere Properties (BMP) gaan niet verder met het project.

Voorwaarden

Buiten-Mere Properties gaf aan niet akkoord te gaan met de voorwaarden die de gemeente stelde. Ook zou een belegger van Buiten-Mere Properties zich hebben teruggetrokken. Volgens de gemeente gaat het te lang duren voordat de plannen rond zijn. Daarom start de gemeente met een juridische procedure om van de projectontwikkelaar af te komen.

Ontwikkeling

Het gebouw zou zes zalen krijgen, winkels, horeca en 61 huurwoningen. De ontwikkelaar kreeg eerder tot eind 2018 de tijd om te onderzoeken of het plan haalbaar was. Eigenlijk had in juni 2018 al meer duidelijk moeten zijn.

Buiten-Mere Properties en de gemeente zijn wel overeengekomen dat er een hotel gebouwd mag worden. Het hotel komt vlak naast het station van Almere Buiten.

Dit vind je misschien ook interessant