79

Kraantje Pappie als Ambassadeur van de Vrijheid naar Almere

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid. De artiesten gaan op bezoek bij de diverse bevrijdingsfestivals in het land. Ook het bevrijdingsfestival in Flevoland krijgt bezoek. Kraantje Pappie komt naar Almere.

Grootouders

Kraantje Pappies grootouders hebben de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Zijn Rotterdamse opa vertelde hem over de Hongerwinter. “Hij ondernam voedseltochten voor zijn gezin met andere mannen uit de straat naar boeren ver buiten de stad”, aldus Kraantje Pappie.

Festivals

Kraantje Pappie bezoek het Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere. Ook vliegt hij naar het Bevrijdingsfestival Utrecht, Amsterdam, Friesland en Groningen.

Sam Feldt bezoekt het Bevrijdingsfestival Gelderland, Haarlem, Brabant, Zuid-Holland en Den Haag. Maan bezoekt het Bevrijdingsfestival Overijssel, Drenthe, Zeeland en Limburg.

Defensie

“Dankzij de inzet van de Defensie-helikopters van de Koninklijke Luchtmacht zijn de drie ambassadeurs te zien op de veertien Bevrijdingsfestivals. Samen met ruim een miljoen bezoekers op de festivals vieren de ambassadeurs de vrijheid”, aldus het 4 en 5 mei-comité op internet.

Dit vind je misschien ook interessant